Verbeeldings-
kracht

Natuurlijk
vernieuwend
onderwijs

Leer mij het
zelf doen

Spelen
en leren

Het ritme van
de jaarfeesten

Met aandacht

De peuteropvang start in september schooljaar 2020-2021.

De peuteropvang geeft peuters vanaf 2 ½  tot 4 jaar de mogelijkheid om in een harmonieuze en warme omgeving met leeftijdgenootjes te spelen.

We werken aan een sfeer van rust, structuur en evenwicht. De peuteropvang deelt met De Stern niet alleen het gebouw, maar ook deze pedagogische visie. Hierdoor is een gedeelde aandacht voor de omgeving waarin het kind opgroeit.

De ochtend volgt een ritme van spelen en rusten tijdens het ochtendspel, het vrij spelen in de huishoek, het atelier, de bouwhoek en de leeshoek. In de ochtend wordt de dag samen met de ouders geopend met een liedje of een versje. Daarna gaan de ouders naar huis en volgt een ochtendbegin in het teken van het seizoen. Dan is het tijd voor een activiteit zoals broodjes bakken en schilderen, daarna volgt er vrij spel, wordt er fruit gegeten, opgeruimd en aan tafel (zelfgebakken) brood gegeten. Aan het eind van de ochtend spelen we buiten. Er worden gedurende de speelochtend veel liedjes gezongen, (vinger-) spelletjes gedaan en mooie korte verhalen verteld.

KindeRdam verzorgt op De Stern de peuteropvang. Voor verdere informatie onder andere over tijden en inschrijven kunt u terecht op onze website.