Kindcentrum

Op Kindcentrum De Stern leren kinderen alles wat kinderen op andere scholen ook leren. Maar er is meer. Kindcentrum De Stern staat voor natuurlijk onderwijs. Onderwijs dat kinderen laat leren van en met elkaar. Onderwijs waarin de leerkracht zich bewust is van zijn eigen voor’leef’functie. Waar ontwikkelingsruimte gegeven wordt aan het eigen talent. Waar cognitieve vaardigheden even belangrijk zijn als sociale intelligentie en creativiteit. En waar de natuur en het ritme daarvan een prominente rol innemen.

Natuurlijk onderwijs bij Kindcentrum De Stern is onderwijs dat hoofd, hart en handen aanspreekt. We geven cognitieve vakken zoals rekenen en taal maar ook vakken als danskunst, handvaardigheid, schilderen, toneel, mediawijsheid en muziek. We bakken brood en koken met groenten uit onze eigen moestuin. We spelen in de natuur en leren van de natuur. Kinderen leren door het onderwijs te beleven, is hierbij ons uitgangspunt.

Bij De Stern leren kinderen van en met elkaar. Ze oefenen in samenwerken, samen leven en het oplossen van problemen op een plek met mooie, rijke materialen die hen inspireert tot onderzoeken. Zo ontwikkelen ze naast cognitieve kennis ook hun fysieke, sociale en creatieve intelligentie.