Kindcentrum

Directie

Kindcentrum De Stern wordt geleid door Sandra Nederlof.

Het Stern-Team

De juffen en meesters van De Stern zijn bouwers. Zij werken elke dag aan het succes van het Kindcentrum.

Op De Stern vinden we het belangrijk dat kinderen worden wie ze zijn. Dat ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Ook onszelf stellen we doelen. We willen blijven leren en willen vooraan staan bij nieuwe ontwikkelingen. Een goede samenwerking tussen teamleden, kinderen en ouders vinden we belangrijk. Wij betrekken ouders bij het aanbod en de ontwikkeling van de kinderen. We beschouwen ouders als educatief-partner.

Van ouderinitiatief naar basisschool

Begin 2018 startte Nathalie van Gils het ouderinitiatief voor een ‘vrijeschool in Park 16Hoven’. Al gauw bleek via een petitie dat meer ouders in en rond Park 16Hoven een ander soort school voor hun kinderen wilden. Een school waar het kind kind mag zijn, waar rekening wordt gehouden met de leeftijdsfase van het kind en waar natuur, kunst en cultuur samenkomen in de kernvakken. Kind en Onderwijs Rotterdam maakte de wens van deze ouders realiteit door het ouderinitiatief te betrekken bij de oprichting van Kindcentrum De Stern. Als projectleider ouderparticipatie, werkt Nathalie nog steeds bij de school waar zij bijdraagt aan de ontwikkeling van de missie, visie, de brede school en de invulling van het leerplan.